oleh

Kumpulan Pantun Sunda Lucu

Maksud posting ini aku hanya ingin menghibur, siapa tau kau ingin lucu-lucuan dengan teman, pacar atau keluarga sambil nongkrong atau kumpul-kumpul keluarga supaya lebih serasi daripada melamun gak karuan.

Kumpulan Pantun Sunda Lucu

Lantera lampu lantera
Di kumbah di beresihan
hampura atuh hampura
jorok oge da sisindiran

Awak kuru meni begeng
Geus begeng tambah cembetut
Aya awewe ekeur nonggeng
Singhoreng ekeur ngaluarkeun hitut

Tutut lain sembarang tutut
Tutut dicandak ti Cirangkong
Hitut lain sambarang hitut
Hitut gede siga bangkong

Batok kohok wadah huut
meuli eunteung jang bikeuneun
Budak molek gede hitut
nyeri beuteung, jeungjeuriheun

Aya roda na tanjakan
katinggang ku pangpung jengkol
aya randa gogoakan
katinggang ku hulu…….(sok tebak)

Daun hiris dibeungkeutan
dibawa ka juru masigit
Anu geulis ngadeukeutan
hayangeun dibere duit

Lamun tutut ti Cirangkong
Jung ditunda di kobong
Kajeun hitung siga bangkong
Nu penting beuteng molongpong

Opat baris salah nyambung
mun tukang kakara ngabangun
Omat geulis ulah pundung
mun akang kapaksa nyandung
Aya listrik di masigit
caangna kamana – mana
Aya istri jangkung alit
hanyakal geuning waria

rincik rincang rincik rincang
saladah gede beungketna
sidik pisan sidik pisan
nyiranda gede ……..(sok tebak)

Kobong saha asa kajeun
Di Malangbong ibak-ibakan
Molongpong soten beuteng anjeun
Ari batur kalabakan

Pedah kuring kuralang kuriling
ucing ge’ring ngahariring
Tengah peuting jarempling
kuring nyaring hayang ngising

obat nyamuk katiup angin
nyangsang dina sangkar domba
kuring ngamuk menta kawin
hayang pisan ka nyai randa

Aya kacang geus garing
Meulina di parapatan
Aih lain salah kuring
Naha hitut diiseupan.

ecet-ecet oet-oet
ngaronda ngalureuk belut
kapelet kuring ka pelet
ku randa nu gede hitut.

Hayu urang mupu tiwuohan
malah mobok pagu
Huntu linu murukusunu
bongan tara ngosok huntu

Didieu loba kanyere..
“Hanjakal parentil keneh..
“Didieu loba awewe..
“Hanjakal carentil kabeh

keur ngaronda katirisan
usum ngijih ngenah metis
aya randa geulis pisan
geulisna leuwih ti artis ….mana euy mana???

Ibu peri milih casan..
Ngan hanjakal teu dibeuli..
Itu istri geulis pisan..
Ngan hanjakal tara mandi

Mulung tanjung tengah gunung
meunang cangkilung saguruntul
Nurus tunjung mbah dukun
ceunah nulung malah rahul

Sekian untuk postingan kali ini perihal Kumpulan Pantun Sunda Lucu Bikin Ngakak, semoga artikelyang aku bagikan kali ini sanggup menghibur. Terima kasih atas kunjungannya.

INFO UPDATE